Honning til revnede læber

Tørre, knækkede læber kan være forårsaget af en række faktorer, herunder varmt eller koldt vejr, åndedræt på grund af sygdom eller vane, dehydrering og endda allergiske reaktioner på visse former for kosmetik. Selvom tørrede læber er almindelige, er de også nemme at behandle – og ved hjælp af honning er en traditionel metode til heling af revnede læber.

Historie

Poultices lavet med en blanding af honning, mælk og gær er blevet brugt til behandling af alvorlige og mindre sår og infektioner i århundreder. De gamle civilisationer i Egypten, Kina og Afrika brugte honning på grund af dets antifungale og antibakterielle kræfter, ifølge et essay i Michigan State University alumni magasinet af Robert og Michele Root-Bernstein, baseret på deres bog “Honey, Mud, Maggots and Other Medicinske Marvels. ” Ud over at blive brugt til mere alvorlige sår blev honning anvendt som et middel til tørre og beskadigede læber.

Fordele

Honning har magt til at fugt og helbrede, hvilket gør den til en ideel behandling for udtrukne læber. Fordi honning har antibakterielle kræfter, hjælper det med at forhindre infektion i at udvikle sig i krakkede læber, ifølge CareFair, en online skønheds- og hudpleje ressource, der vedligeholdes af CareFair, Ltd. Honey hydrerer også dine tørre læber for at genoprette tabt fugt.

Brug

CareFair anbefaler at bruge din finger eller en bomuldspinne til at anvende honning til dine læber periodisk i løbet af dagen, som du ville anvende læbepomade. Påfør en ekstra dosis om natten, før du går i seng, så honningen kan arbejde, mens du sover.

Advarsel

Honning kan være et naturligt middel til revnede læber, men det betyder ikke, at det altid er et helt sikkert. Der er en lille risiko for at få botulisme, når du bruger rå honning, og for spædbørn eller personer, hvis immunsystem er kompromitteret på grund af alder eller sygdom, kan botulismen i honning være dødelig.

Ekspertindsigt

National Honey Board tilbyder denne enkle opskrift, hvis du ønsker at lave din egen honningbaserede læbepomade: Kombiner 1 kop sød mandelolie med en halv kop bivoks – du kan finde begge disse ingredienser i sundheds- eller naturfødevarebutikker– Og smelte blandingen over lav varme under omrøring. Når den er smeltet fuldstændigt, skub i 2 spsk. Af honning. Lad blandingen afkøle helt, før den flyttes en lidded beholder til opbevaring.