Hvor hurtigt er koffein absorberet af kroppen?

Koffein er et sind-ændrende lægemiddel, der er almindeligt i fødevarer og drikkevarer. Mens de fleste mennesker er bekendt med de buzz og alert følelser, der straks følger en kop kaffe, forstår ikke alle de komplekse biologiske reaktioner, som koffein forårsager i kroppen. Koffein absorberes meget hurtigt i kroppen og kan have en øjeblikkelig effekt på dit centralnervesystem.

Koffein og kroppen

Koffein absorberes hurtigt i kroppen og distribueres straks til hjernen, ifølge Medline Plus. I modsætning til nogle kemikalier ophobes koffein ikke i blodbanen eller i andre dele af kroppen, men udskilles i stedet i urinen inden for et par timer med forbrug. Som koffein passerer gennem hjernen, sendes signaler til binyrerne, der får dem til at pumpe stresshormoner gennem din krop i efterligning af et kamp-eller-fly-respons.

Fart

At bestemme en præcis hastighed eller tid til koffeinabsorption er vanskelig på grund af individuelle faktorer som alder, kropsvægt, koffeinfølsomhed og kost. Men ifølge ABC’s hjemmeside metaboliserer kvinder koffein med en hastighed på 20 til 30 procent hurtigere end mænd. Da dit blod overfører koffein fra din mave-tarmkanal til din hjerne, øger den din totale metaboliske hastighed og når sin maksimale koncentration inden for en times forbrug.

effekter

Selv om koffein er bredt tilgængelig i produkter lige fra sodavand til chokolade og kaffe, anbefaler Teen’s Health-website, at du lægger en dosis på 300 mg om dagen. Da koffein begynder at stimulere dit centralnervesystem, kan følelser af bevidsthed, energi og forhøjet stemning ofte forekomme efterfulgt af et nedbrud af lav energi og træthed. På grund af dens vanedannende egenskaber kan koffein udgøre afhængigheder og afhængighed hos individer, der bruger så lidt 100 mg om dagen, hvilket fører til tilbagetrækningssymptomer som træthed, irritabilitet og hovedpine.

Sikkerhedsbekymring

Reducer din risiko for negative symptomer ved at begrænse dit koffeinindtag og aldrig drikke koffeinholdige drikkevarer på tom mave. Hvis du føler at du er afhængig af koffein, skal du tale med din læge om sunde alternativer til dine spise- og drikkevaner.