Hvor meget protein indeholder en æggeblomme?

Æg giver en næringsrig kilde til let at fordøje, højkvalitets protein, ifølge University of Kentucky. Æghvide og æggeblomme har næsten samme mængde protein, mens æggeblommer er en signifikant højere kilde til vitaminer og mineraler end æggehviderne. Forudsat at du ikke har problemer med dit kolesterol, er æg en sund proteinkilde, som kan hjælpe dig med at holde energi og opretholde en følelse af fylde.

Proteinets værdi

Din krop består af mindst 10.000 forskellige typer proteiner, ifølge Harvard School of Public Health. Protein findes i næsten alle celler i din krop. Det giver struktur, former enzymer og hormoner, og er afgørende for musklerne til at fungere. Når du spiser protein, fordøjes det til aminosyrer. Derefter bruger din krop aminosyrerne til at genopbygge det specifikke protein, det har brug for. Hvis endnu en aminosyre ikke er tilgængelig, kan proteinet ikke produceres. Da din krop ikke opbevarer aminosyrer, skal du forbruge tilstrækkeligt protein dagligt til at understøtte optimal sundhed.

Typer af protein

Ni af de aminosyrer, der er nødvendige til proteinsyntese, skal komme igennem din kost, fordi din krop ikke kan gøre dem. Fødevarer, der indeholder en tilstrækkelig mængde af alle ni aminosyrer, kaldes komplette eller kvalitetsproteiner. Dyre kilder til fødevarer, herunder æg, er komplette proteiner. Mens nogle få plantebaserede fødevarer, såsom sojabønner og quinoa, indeholder komplet protein, er de fleste fødevarer fra planter ufuldstændige proteiner. Ufuldstændige proteiner indeholder sædvanligvis alle ni aminosyrer, men de har for lidt af en eller flere aminosyrer.

Anbefalet dagpenge

Omkring 10 til 35 procent af dine daglige kalorier bør stamme fra protein, ifølge Institute of Medicine. Dette interval repræsenterer det mindste beløb, der er nødvendigt for at understøtte dit helbred, mens den øvre ende er baseret på at sikre, at din daglige kost ikke indeholder så meget protein, at det udelukker vigtige carbs og fedtstoffer. IOM definerer også en anbefalet dagpenge. RDA for kvinder er 46 gram, mens mænd skal forbruge 56 gram protein dagligt.

Protein i æggeblommer

Æggeblommen fra et stort æg indeholder 2,7 gram protein. Til sammenligning har den hvide fra det samme størrelse æg 3,6 gram protein. Æggeblommen indeholder et betydeligt flertal af mange ægs næringsstoffer, herunder calcium, jern, folat og vitaminer B-12 og A. Det indeholder også alt ægens fedt. Du får 4,5 gram fedt, 1,6 gram mættet fedt og 184 milligram kolesterol fra at spise en æggeblomme.

Kostkolesterol

Kolesterolet i en æggeblomme udgør 61 procent af det samlede kolesterol, du skal forbruge i en dag. Men kolesterolet du får gennem din kost har en lille indflydelse på blodniveauet af kolesterol. Hvis du er sund, spiser op til ét helt æg dagligt ikke din risiko for hjertesygdom, ifølge Harvard School of Public Health. Dette råd gælder ikke for personer, der allerede har højt kolesteroltal eller er blevet diagnosticeret med hjerte-kar-sygdom eller diabetes. Hvis du har nogen sundhedsmæssige bekymringer, bør du begrænse ægforbruget til højst tre æggeblommer pr. Uge eller følge din læge instruktioner.