Hvordan forårsager diarré kaliumindhold?

Diarré er det store tab af afføring og væsker fra mave-tarmkanalen. Ifølge National Clearinghouse Information Clearinghouse betyder diarré at passere løst afføring mere end tre gange om dagen. Akut diarré går normalt væk efter en dag eller to, men kronisk diarré varer normalt mindst fire uger. Diarré kan forårsage alvorlige væske- og elektrolytforstyrrelser, herunder nedsættelse af kroppens kaliumniveauer.

Kalium er en elektrolyt, eller et elektrisk ladet molekyle er vigtigt i mange af kroppens funktioner. Ifølge University of Maryland Medical Center er kalium vigtigt for hjertefunktionen, samt at have en betydelig rolle i muskelkontraktion og fordøjelsessystemet og nervesystemet. Størstedelen af ​​kalium opbevares i cellerne, så ændringer i den lille koncentration af kalium i blodbanen kan potentielt have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Kalium er også til stede i væsken i mave-tarmkanalen, så sygdomme, der forårsager diarré, kan forårsage hypokalæmi eller lavt kaliumindhold.

Diarré er en velkendt årsag til hypokalæmi. Mavesyre har en høj koncentration af kalium i form af kaliumchlorid. Kalium er vigtigt i maven til produktion og udskillelse af syre, hvilket hjælper med fordøjelsen af ​​de fødevarer, vi spiser. Når en person har diarré, bliver maveindholdet skyllet ud af mavetarmkanalen ind i afføringen og ud af kroppen, idet det medfører en stor mængde kalium og forårsager hypokalæmi.

Et fald i kaliumniveauet må ikke medføre væsentlige indledende symptomer. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, som kalium falder, kan en person opleve muskelkramper og svaghed, kvalme og opkastning. På grund af kaliums betydning for musklerne kan hypokalæmi forårsage tetany eller smertefulde muskelspasmer, rhabdomyolyse, en sammenbrud af muskelfibre, der kan tilstoppe nyrerne og beskadige dem, hypoventilation eller nedsat evne til at trække vejret og paralytisk ileus eller en manglende evne Af tarmene til at bevæge sig.

Rehydrering, enten oral eller intravenøs, er vigtig til behandling af diarré. Kommercielt tilgængelige elektrolytholdige opløsninger er den bedste terapi til mild dehydrering forårsaget af diarré, samt for at forhindre alvorlige elektrolytforstyrrelser, som lavt kaliumindhold. Hvis en person oplever alvorlige symptomer på kaliummangel, kan intravenøs kaliumtilskud i kombination med intravenøse væsker være nødvendig for at forhindre yderligere komplikationer.

Fakta om kalium

Diarré

Symptomer på lavt kalium

Behandling