Hvordan kan majs påvirke vores kroppe?

Majs er en velkendt amerikansk sidefad, en filmgivers foretrukne snack, når den er poppet og en fælles ingrediens i forarbejdede fødevarer. Med sin popularitet kan majs synes at have solid næringsværdi for alle, men i nogle tilfælde påvirker majs mennesker og ødelægger deres kroppe. Selvom det giver vitamin og antioxidant ernæring, er nogle mennesker allergiske over for majs og majsbaserede produkter. Forarbejdede majsprodukter, såsom majssirup med høj fructose, kan især være usunde for nogle individer, ifølge Princeton University Research, rapporterer Hilary Parker for “News at Princeton,” skolens informationstjeneste.

Historie

Majs er en indfødt plante i Amerika, og forskere har fundet tegn på dets forbrug for 80.000 år siden, ifølge forskere ved Iowa State University. Beviser tyder også på, at majs er afledt af et kryds mellem græs og en gammel og nu uddød version af majs, forklarer forskere Lance Gibson og Garren Benson for Iowa State. Når europæere opdagede Amerika, blev majs eksporteret til flere lande i hele Europa og blev efterhånden en værdifuld tilsætning af kost til kost. Majs er en hovedbestanddel i mange fødevarer verden over, herunder korn, snacks og sødestoffer.

Næringsværdi

Majs indeholder B-vitaminer thiamin, B-6, niacin, riboflavin og folat samt spormængder af vitaminer A og E, ifølge webstedet Organic Facts. Det indeholder også mineraler, herunder kobber, jern, magnesium, mangan, fosfor, selen og zink, såvel som spor af kalium. De fleste får majskalorier fra kornprodukter. Selvom majs giver vitamin- og mineralernæring, mister den sin næringsværdi, når den er meget behandlet.

Allergisk reaktion

Hvis du har en majsallergi, kan du bevidst eller ubevidst lide af allergiske symptomer efter at have spist mad, der indeholder majs eller majsderivater. Allergier gør immunsystemet til at skabe antistoffer, der udløser frigivelsen af ​​histaminer og andre kemikalier, ifølge læger på St. John Providence Physician Network og American Dietetic Association. Disse kemikalier forårsager uønskede symptomer såsom hævelse af tunge og svælg, vejrtrækningsbesvær, elveblest, mavekramper og fordøjelsesproblemer og ekstremt lavt blodtryk. En alvorlig allergisk reaktion kan forårsage en tilstand, der kaldes anafylaksi, der kan føre til døden. Nogle sundhedseksperter tror på fælles fødevareallergi-inducerende fødevarer som majs forårsager løbende skadelige helbredssymptomer, såsom hovedpine, depression og hyperaktivitet, ifølge Woodlands Healing Research Center.

Forarbejdede fødevarer

Kornbaserede ingredienser, der findes i forarbejdede fødevarer, kan have alvorlig indflydelse på forbrugernes sundhed, især dem, der regelmæssigt spiser produkter, der indeholder majssirup med højt fructoseindhold, rapporterer Hilary Parker til “News at Princeton.” I forskning udført ved Princeton University, højt fructose majs Sirup forårsagede større vægtforøgelse hos forsøgsdyr og forårsagede yderligere betydelige stigninger i abdominal fedt efter længerevarende forbrug, tilføjer Parker. Forskere mener, at forskningsresultaterne kan være vejledende for bidragende faktorer for menneskelig fedme i USA. Endvidere kan majsprodukter, der er fodret til husdyr, medføre, at dyrene er usunde og sygdomsfremkaldende, ifølge online-magasinet “Healthy Eating Politics” og Slankers Grass-fed Meats website. At spise kød afledt af et sådant usundt husdyr kan føre til sygdom hos forbrugerne.

Manglen på naturligt forekommende omega-3’er, der findes i sundere husdyrfoder, kan føre til et ringe omega-3 til omega-6-forhold i husdyrfoderprodukterne rutinemæssigt. Når disse kød spises regelmæssigt af forbrugerne, kan de fremme hjertesygdomme og andre relaterede menneskelige sygdomme ifølge Slankers Grass-fed Meats.

Omega-3 til Omega-6-forholdet