Hvordan man ændrer freewheels på en bmx cykel

BMX cykler bruger et lille enkelt-kædehjul freewheel for at køre cykelets baghjul. Da du bliver mere dygtig til at køre på din BMX-cykel, vil du måske ændre det bageste frihjul til et andet gearforhold. Frihjulet kan også være nødvendigt at udskifte på grund af normal slitage. Fjernelse af et BMX freewheel kræver et specielt værktøj, som passer ind i frihjulet, så du kan dreje frihjulet med en skruenøgle for at løsne den fra hjulnavet. At skifte freewheels er en relativt enkel opgave, der med de rigtige værktøjer tager kun et par minutter at nå.

Sæt det bageste bremsekabel ud eller tryk på ventilen på det indre rør for at lade noget luft ud af dækket. Dette gør det lettere at få dækket gennem bremserne.

Løsn begge akselmøtrikker på baghjulet på cyklen med den justerbare nøgle. Fjern drivkæden fra frithjulet, og fjern baghjulet fra cykelrammen. Fjern akselmøtrikken på hjulets frihjulsside.

Indsæt freewheel remover værktøjet i slidserne i frihjulet. Sæt hjulet på baghjulet på jorden og hold hjulet stabilt med den ene hånd. Placér den justerbare skruenøgle på fladerne af freewheel remover værktøjet. Drej værktøjet frihjulsfjerner mod uret.

Fjern skruenøgle og frihjulet remover værktøj, når freewheel løsner. Drej frihjulet med hånden mod uret for at fjerne frihjulet fra hjulnavet.

Træk det nye frihjul på hjulnavet til fingertæt. Undgå at trænge frihjulet, hvilket kan beskadige navet og frihjulet.

Udskift drivkæden på freewheel kædehjulet og genmonter hjulet på cykelrammen. Centret hjulet til rammen og udskift og stram akselmøtrikkerne. Udskift bremsekablet eller pump dækket op til korrekt tryk.

Kør cyklen for at stramme frihjulet.