Hvordan man forbereder og tilbereder store muslinger

Både hård- og soft-shell muslinger er lækre og nemme at forberede og lave mad. Du kan spise hårde skal muslinger rå eller kogte, men soft-shell muslinger skal koges, indtil de åbnes, før de spiser. Brug altid levende muslinger, der lugter behageligt, og som modstår at få deres skal åbnet kraftigt. Spis store muslinger med pasta og hvidvinssauce, eller server dem med en smørbaseret dybsaus og friskbrød.

Fyld spanden med vand, og tilsæt salt og majsemel.

Sæt muslingerne i spanden, og lad dem sive natten over. Dette vil tilskynde muslingerne til at skylle ud sand eller snavs, der har samlet sig inden for deres skaller.

Vask hver musling for at fjerne snavs eller andet materiale fra dets skal. Smid muslinger med krakkede skaller og muslinger, der ikke lukker helt, når de røres.

Placer muslinger i en stor krukke. Overfyld ikke gryden, muslinger tager op ekstra plads, når skallerne er åbne.

Tilsæt vandet, hvidløg, hvidvin og peber til gryden. Dæk panden og sæt vandet i kog, og drej det ned til en simmer.

Svæm vandet for at dampe muslingerne, dækket, i ca. 8 minutter, og fjern derefter alle åbne muslinger med en slidsesked. Varmemassen og dampen inde i den overdækkede gryde vil tilberede muslingerne. Lad de resterende lukkede muslinger koge i endnu 3 til 4 minutter og skub ud de nyåbnede muslinger. Kassér eventuelle muslinger, der ikke kunne åbnes.

Skær muslingerne ud af skallerne med en ren kniv. Kogte muslinger skal komme let ud af skallerne.