Hvordan man forhindrer håret i at falde ud, når man svømmer

Klor gør et godt stykke arbejde med at fjerne bakterier og bakterier i svømmehaller, men det tager sin vejafgift på dit hår. Da klor er et ætsende middel spiser det ikke kun på bakterier i svømmebassiner, men også på det levende væv i hårsækkene, hvilket efterlader håret svagt, skørt og i fare for at falde ud. Ved at tage forebyggende metoder til at beskytte dit hår under svømning, kan du undgå potentielt hårtab.

Brug en badekåbe

En af de enkleste trin at tage, når du svømmer, er at bære en svømmerhætte. En svømmerhætte giver dig mulighed for at nyde din svømmetur, mens du holder det meste af klorvandet ud af dit hår. Vælg en latex eller silikonehætte, da de passer mere tæt på dit hoved og er tykkere og blødere for dit hår.

Våd dit hår

Før du kommer i puljen, våd først dit hår. Tørt hår virker som en svamp, når det kommer i kontakt med vand, så det er bedst at vaske det med ikke-chloreret vand, før det kommer i kontakt med poolvandet. Da dit hår allerede har absorberet rent vand, er det mindre sårbart og mindre sandsynligt at absorbere klor i puljen. En anden måde at beskytte dit hår på er at skylle det med rent, ikke-chloreret vand efter at have svømmet for at slippe af med resterende klor.

Tilstand dit hår

Efter at have befugtet dit hår, skal du anvende balsam til det før du kommer i puljen. Conditioner giver et beskyttelseslag til dine hårsække, forsegler kutiklen og forhindrer det klorede vand i at trænge ind i håret. Balsam vil styrke hårsækkene og beskytte dem mod skade og tab.

Vask dit hår efter svømning

Mens alle disse metoder er effektive til at minimere kloreksponering for dit hår, er det stadig vigtigt at vaske dit hår grundigt efter en svømmetur. Du bør vaske dit hår straks efter din svømmetur og køre det under varmt, ikke-chloreret vand i tre til fem minutter. Vask dit hår grundigt med en klargørende shampoo og følg derefter med en efterladningsbalsam. Efter disse trin kan hver svømme virke som en masse arbejde, men det vil sikre, at dit hår forbliver sund og klorfri.