Hvordan man forhindrer hårtab med lamictal

Sagsrapporter og anekdotiske rapporter tyder på, at Lamictal kan bidrage til hårtab hos nogle mennesker, men undersøgelser skal gøres for at bevise en forbindelse. Lamictal er en antikonvulsiv, en type lægemiddel, der anvendes til behandling af epilepsi eller bipolar lidelse.

Overvej andre mulige årsager. Hårtab kan skyldes arvelighed, hudforhold, herunder lupus erythematosus eller lichen planus, følelsesmæssig nød eller overdreven hårstylning, ifølge Mayo Clinic. Det kan også skyldes dårlig ernæring, diabetes, lupus, hormonelle ændringer, hårbehandlinger, hovedbundsinfektion, trichotillomani og at tage visse lægemidler, herunder p-piller og medicin, der bruges til at behandle gigt, arthritis, depression, hjerteproblemer og højt blodtryk.

Tal med din læge. Opsæt andre mulige årsager til dit hårtab, som du har overvejet og beslutte sammen om Lamictal er den sandsynlige årsag til dit hårtab.

Bestem med din læge, hvilke alternative medicin du vil tage for at behandle din epilepsi eller bipolar lidelse.

Stop ikke med at tage Lamictal pludselig på grund af risiko for anfald. Følg din lægehjælps rådgivning om gradvist at afskaffe Lamictal.