Hvordan man fryser skalet edamame

Edamame er sojabønner plukket, når de stadig er i en grøn, umoden tilstand. Du kan bruge dem som en hurtig, nærende snack, men de er muligvis ikke tilgængelige året rundt. Edamame kan frosses i skallen eller fjernes og konserveres som du ville have andre skalede bønner, såsom lima, pinto eller smørbønner.

Soy Fordele

Sojabønner er høje i protein, fiber, sunde fedtstoffer, vitaminer og soja isoflavoner, en klasse af phytoøstrogener. Soja tilbyder den eneste vegetariske kilde til alle ni essentielle aminosyrer. Phytoøstrogener, såsom soyisoflavoner, kan hjælpe med at balancere niveauerne af hormonet østrogen i kroppen, hvilket forhindrer de negative virkninger af højt eller lavt østrogen. Soja indeholder både omega-3 og omega-6 essentielle fedtsyrer, hvis balance er vigtig for det generelle helbred.

Valg af Edamame

Shelled edamame kan også kaldes mukimam, når de købes i butikken. Du bør vælge edamame til frysning, der er friske med tre til fire hævede bønner i podiet. Kassér bønner, der er flade, forvitret, misfarvet eller har en dårlig lugt. Skindene kan have ar fra insektskader, selv om bønnerne indeni måske stadig er i god stand. Når man opretholder fødevarer, er det bedst at bruge grøntsager, der er så friske som muligt, så tjek din lokale landmandens markeder i stedet for købmanden.

Forberedelse

For at begrænse bakterier og andre mikroorganismer, der kan være til stede på edamamen, er det nødvendigt først at blanchere eller parbolle dem før frysning. Vask og shell edamamet og sorter dem efter størrelse. Størrelsen bestemmer tilberedningstiden, så det er bedst at holde små og store bønner adskilt. Bring vand til kog og kog de skalede bønner i 2 minutter til små bønner, 3 minutter til mellembønner og 4 minutter til store bønner. Kold bønnerne straks i isvand og pakk dem i fryseposer.

Fryser

Det anbefales at opbevare frosne fødevarer under 0 grader F for at forhindre bakteriel vækst, det ultimative mål for fødevarebevarelse. Når edamam blancheres, pakkes og forsegles, fryses straks. Frys dog ikke mere end 2 pund pr. Kubikmeter fryserplads om dagen for at forhindre forhøjning af frysetemperaturen og ødelægge mad. Spred pakker ud i fryseren, så de fryser så hurtigt som muligt. Nogle frysere kan have en udpeget hurtig fryseskab.