Hvordan man koger sød majs i mælk

Kogende sød majs på cob i mælk tilføjer rig flavor til denne enkle, lette side. Fordi kogende mælk stiger så hurtigt – og for at holde fadet mere omkostningseffektiv – fortynd mælken med lige store mængder vand for at fylde din gryde. Opt for fuldmælk, da reduceret fedt eller skummetmælk sandsynligvis vil kvælde, dette sker på grund af lavt fedtindhold. Disse lavere fedtprodukter giver heller ikke den samme rige smag, du får fra et fedtfattigt produkt. Du kan endda bruge creme i stedet for mælk, hvis du vil.

Husk øre af majs. Træk silkebåndene fast i majsen. Dette er nemmest at gøre under koldt rindende vand eller ved at gnide kornet med et vådt håndklæde.

Fyld en stor gryde med lige dele vand og fuldmælk. Brug tilstrækkelig væske til fuldt ud at dække majsen, men sørg for, at potten ikke er mere end halvvejs fuld, da mælken ekspanderer hurtigt efter at den har kogt, hvilket giver dig tid til at trække det ud af varmen. Kog om nødvendigt kornets ører i batcher.

Sæt gryden på en brænder over medium høj varme. Tilsæt et par klip af sukker, men salt ikke vandet, tilbered majs i saltet vand, hærder kernerne.

Tilsæt majs til mælk og vand, så snart det koger. Dæk potten og vent til væsken koges igen. Dette bør tage ca. 3 til 5 minutter afhængigt af væskevolumen og antallet af søde majskål.

Fjern gryden fra varmekilden, så snart væsken koger for anden gang for at undgå spild. Hvis din majs er frisk, er den allerede kogt til en ønskelig bud-skarp tekstur. Hvis kornet er et par dage gammelt, nyder det sig af madlavning i yderligere 2 eller 3 minutter, og lad det bare afbrydes af brænderen i den opvarmede væske for denne gang.

Tag majsen ud af gryden med tang. Sæt ørerne på en plade for at dræne. Salt dem og tilsæt smør, frisk krakket sort peber eller andre krydderier, som du vil.