Hvordan man laver bulgurhvede i en riskomfur

Bulgur kommer fra en gammel stil af forarbejdet korn, kaldet “groats.” Hveden er kogt og derefter tørret igen, efterlader dens stivelse i deres kogte form og klar til at rehydrere hurtigt. Bulgurkernerne formales derefter til fine, mellemstore og grove stykker. De fine stykker er gennemblødt i varmt vand for at lave tabbouleh og andre salater, mediet bruges til at sætte kød og grøntsager, mens de større grovere stykker er kogte som ris for at gøre pilaf. En riskomfur kan bruges til at gøre det nemmere.

Sæt løg eller andre aromatiske ingredienser efterspurgt i din opskrift. Lamfedt, klaret smør og olivenolie er de traditionelle madlavningsfedt i regionen, men du er velkommen til at bruge din normale olie.

Overfør eventuelt de aromatiske ingredienser til din riskomfur. Tilsæt 2 kopper grov bulgur og 4 kopper vand, en knivspids salt og eventuelle resterende ingredienser angivet i din opskrift.

Tryk på starthåndtaget på din riskomfur. Tilberedningstiden varierer alt efter mærke og model, men din bulgur vil normalt være færdig om 15 til 20 minutter.

Fjern låget, når din riskomfur signalerer cyklusens slutning. Lad dampen fordampe fra bulgur i fem minutter, så fluff og rør det med en gaffel for at sikre, at alle smagsstoffer er blandet. Serveres varmt.