Hvordan man laver en kost uden citronsyre

Citronsyreintolerans er en relativt sjælden tilstand. Det er mere end en følsomhed eller allergi overfor citrusfrugter; citronsyre er naturligt til stede i bær, ost, ananas, tomater og vin. Det bruges også til aromagivelse og som konserveringsmiddel i dåsefrugter og grøntsager, drikkevarer og mayonnaise. Citronsyreintolerans er forbundet med gastrointestinale tilstande såsom acid reflux, gastroesophageal reflux disease eller GERD og irritabel tarmsyndrom. Mens de mekanismer, der forårsager sådanne alvorlige reaktioner stadig undersøges, har en citronsyrefri diæt forsynet mange mennesker.

Undgå citrusfrugter og saft, herunder citroner, appelsiner og limer. Alle citrusfrugter er kilder til citronsyre.

Læs etiketter på alle sodavand, drikkevarer, dåse og forarbejdede fødevarer for at undgå citronsyre. Det tilsættes ofte som et smagsstof eller konserveringsmiddel. Kig efter citronsyre, citrat af calcium eller citrat af kalium på ingredienslisten.

Spis hjemmelavede måltider af oksekød, svinekød, fjerkræ og fisk. Ubearbejdet kød er naturligt citronsyrefri. Læs dog krydderflasker omhyggeligt. Krydderier som citronpeper, saltfri krydderier, krydret salt og krydderipakker kan indeholde citronsyre.

Nyd frisk frugt og grønt som en del af din citronsyrefri kost. Undgå dog bær, cayenne peberfrugter, salat, ananas og tomater. Undgå også saft og drikkevarer, der indeholder disse frugter og grøntsager eller inklusiv citronsyre i ingredienslisten.

Tilsæt mælk og mejeriprodukter, herunder levende kultur almindelig yoghurt, til din kost. Medmindre du er laktoseintolerant, er der nogle tegn på, at mælk hjælper med at mildne virkningerne af citronsyre på fordøjelsen. Derudover kan probiotika som yoghurt og sure mælk hjælpe med at opbygge sunde bakterie niveauer i dit fordøjelsessystem.

Stop rygning. Tobak indeholder naturligt høje indhold af citronsyre.

Tilsæt et B-kompleks vitamin, der indeholder vitamin B-5 til din daglige plan. Mens forbindelsen mellem vitamin B-5-tilskud og reduktion af symptomer forårsaget af citronsyre er anekdotisk, er de B-komplekse vitaminer kendt for at understøtte metabolisme og immunsystemet.