Hvordan man laver kakaosmør hjemme

Kakaosmør, også kendt som “theobromaolie”, er fedtet ekstraheret fra kakaobønnen, ifølge Drugs.com. Det er intetsigende i smag, men har mange anvendelser i og uden for køkkenet. I køkkenet bruges den til at lave chokolade og giver chokoladekonfektioner deres glatte tekstur. Udenfor køkkenet hjælper det med at holde medicin i kapselform og er en central ingrediens i mange kosmetik. Lotioner, sæber og shampooprodukter har ofte det som en ingrediens, og topisk anvendelse af det antages at forhindre strækmærker.

Rengør kakaobønnerne med frisk, koldt vand for at fjerne uønsket rest og lufttørre.

Steg kakaobønnerne ved en temperatur mellem 100 og 135 grader Fahrenheit i ca. 90 minutter. Sørg for, at varmen påføres jævnt blandt alle kakaobønnerne.

Kold bønnerne hurtigt til stuetemperatur med en blæser for at forhindre brænding.

Brug en hammer til let at trykke på kakaobønnen for at fjerne den indre næse – den del af kakaobønnen, der er inde i skallen – fra den ydre skal. Bønernes ydre skaller bliver allerede løsnet fra stegning.

Placer de knuste kakao bønner i en sigte med en skål nedenunder. Tryk forsigtigt og ryst kakaobønnerne, så nibene falder gennem sigten i skålen nedenfor. Skallen bliver for stor til at passere igennem og vil forblive på toppen.

Slib kakaosnib i “kakaovæske” med en mølle. Varmen fra slibemaskinen smelter fedtet i nibsene, så de pulverformede nibs bliver til en væske.

Udtræk kakaosmør fra kakaovæsken ved at føre den gennem en ekstrudering, uddrivningsmiddel eller skruetryk til et mere kakaosmør af kommerciel kvalitet. Alternativt spænd væsken gennem en bomuldsklud for at filtrere ud kakaosmørret.