Hvordan man laver mad med tørt sortørede ærter og bønner

Tørrede bønner og sorte øjne er fremragende proteinkilder. Du kan forbruge dem som en sund erstatning for kød, ifølge MayoClinic.com. Tørre bønner og ærter har lavt fedtindhold, indeholder ikke kolesterol og er fyldt med næringsstoffer som folat, jern, magnesium og kalium. Legumes indeholder opløselig og uopløselig fiber. Korrekt soaking og madlavning teknikker opløse de stivelser, der forårsager tarm ubehag, så du kan nyde alt ernæring og smag sorte øjne ærter og bønner har at tilbyde.

Sug tørbønner før madlavning, medmindre du planlægger at lave madet langsomt nok til at bønnerne kan hydrere naturligt. Du kan lave mad med tørt sortørede ærter og bønner ved at droppe dem direkte i langsomt kogt suppe eller gryderet, når du samler de andre råvarer. Denne teknik fungerer godt i en crock pot eller hollandsk ovn hvor måltidet koger i otte eller flere timer. Du ellers behøver at suge bønnerne og sorte øjne, inden du laver mad.

Hæld tørre sorte øjne ærter og bønner i en stor skål. Fjern eventuelle sten eller snavs. Mål den passende mængde bønner i en stor lagerplade. Et pund tørbønner vil resultere i ca. 6 kopper kogte bønner.

Sug tørbønner i vand inden madlavning. Tilsæt 10 kopper vand for hvert pund tørbønner i en stor lagerpotte og blød i otte til 10 timer. Du kan bruge quick-soak-metoden, som indebærer at tilføje 1 kg tørbønner til 10 kopper kogende vand, vende vandet til kog i to til tre minutter og derefter bløde i en time ved stuetemperatur. For at reducere gas forårsaget af forbrug af bønner, brug hurtig-blødgøringsmetoden til kogning af bønnerne og blød natten over.

Dræne bønner og skyl. Kassér vandet. Madlavning i blødgøring resulterer i ubehagelig gas og gør din mad smag ubehagelig. Vask og tør tørrebeholderen og returner bønnerne til den.

Dæk bønnerne med tre gange deres vandmængde. For eksempel dække 5 kopper bønner med 15 kopper vand. Tilsæt krydderier og urter efter ønske. Persille, rosmarin, timian, salvie og salte forbedrer de fleste bønner. Hvidløg og løg kompliment smagen af ​​sorte øjne og tørbønner.

Tilsæt sodavand, hvis du har hårdt vand. Du kan springe over dette trin, hvis du har blødt vand. Kog kog og reduc derefter varmen til en simmer. Langvarig kogning kan få bønnerne til at falde fra hinanden og deres skind til at adskille.

Kog i en kasserolle indtil det er ømt. Små bælgfrugter tilberedes hurtigere, så begynd at kontrollere bønner og sorte øjne efter ca. 45 minutters kogning. Tilsæt sure ingredienser, som salt, tomat og eddike nær slutningen af ​​tilberedningstiden. Disse ingredienser forsinker madlavningsprocessen. Bønner og sorte øjne er færdige med madlavning, når du nemt kan blande dem mellem to fingre eller med en gaffel.

Dræne bønner. Tilsæt til supper, gryderetter, bagt retter og mexicansk mad. Kog sorte øjne med skinke eller kylling.