Hvordan man laver og fryser spaghetti nudler

På trods af sit ry som et måltid, er en spaghetti middag ikke lige så hurtig at lave mad som du måske tror. Arbejd om denne mindre mangel ved at lave mad og fryse spaghetti nudler forud for tiden. Forberedelse af nudlerne giver dig mulighed for at piske en fyldig pasta middag hurtigt efter en travl dag. For hver 1 pund spaghetti du laver mad, brug 1 liter vand.

Fyld en stor stockpot med vand til omkring tre fjerdedele fuld. Drej brænderen til høj.

Skub spaghetti nudler ind i gryden, når vandet når en roiling koge. Brug tang til at skubbe ned og hold alle nudlerne under vandet, indtil de forbliver nedsænket. Rør spaghettien, adskilles trådene, indtil vandet genopvarmer.

Sænk varmen til mellemlang, når vandet vender tilbage til en kogekogle. Formålet med en langsom kogning snarere end en simmer – kig efter store, langsomt dannede bobler.

Fjern en nudel omkring to minutter før den minimale tilberedningstid angivet på pakken. For eksempel, hvis boksen siger at koge nudlerne i otte til 10 minutter, test en streng efter seks minutter.

Prøve en kogt noodle. Hvis du kan bide ind i det, men det er stadig ret sejt, skal du fjerne potten fra varmen. Dræn spaghetti i kogeren, men skyll ikke spaghetti. Lad nudlerne afkøle lidt. Kog spaghetti i et øjeblik, hvis de ikke er helt færdige.

Læg et bageplade med pergamentpapir eller aluminiumsfolie. Smør spaghetti fra kyllingen på det forede bagningsplade. Tør nudlerne let med en lille mængde olivenolie, udglat strengene ud til deres fulde længde.

Flash-fryse spaghetti ved at sætte bagepladen i fryseren i ca. en time. Sørg for, at spaghetti spredes ud i et enkelt lag.

Fjern bagpladen fra fryseren. Overfør de frosne tråde fra arket i en stor plastfryserpose eller to eller flere mellempose. Tæt poserne og tvinge ud luften, når du lukker dem.

Mærk posen med indhold og forberedelsesdato. Opbevar den nudlerfyldte taske fladt i fryseren.