Hvordan man reducerer arvæv naturligt

Vedligeholdelse af et sår korrekt efter en ulykke er den bedste måde at reducere arvævdannelse på. Når arvæv former er der færre muligheder for at forbedre udseendet af modent arvæv. Med tiden vil arret naturligt mindske udseendet, og kosmetiske kirurgiske procedurer kan forbedre udseende af arret, men der er ingen måde at helt fjerne ardannelsen. Silikone patches eller geler og massage er nogle naturlige midler til moden ard reduktion, men de er ikke garanteret at sikre effektivitet med alle typer ar.

Dæk de fleste sår med et klæbende bandage eller gasbind og tape. Dæk store sår med et fugtigt bandage, kaldet en okklusiv eller semi-okklusiv bandage; konsulter med din læge for at afgøre, om dit sår er stærkt nok til at kræve et fugtigt bandage.

Skift bandagen hver dag for at holde huden ren.

Vask noget snavs eller skur, der danner omkring såret eller sømmen, når du ændrer bandagen.

Påfør en silikone gel eller et ark – tilgængelig hos apotekere – til modne ar for at falme og flade dem. Hold silikonen på såret i 12 til 24 timer om dagen og i flere måneder, eller indtil du bemærker en reduktion i udseendet af arret.

Massage arvævet i en cirkulær bevægelse. Dr. Daniel Kapp fra MDLiveCare hævder, at massering af arret er effektivt til at reducere udseendet. Massagen hjælper med at distribuere kollagenfibrene under huden. Det er muligt at udføre massagen derhjemme, men det er bedst at diskutere, hvordan man korrekt masserer vævet med en læge, der understøtter ært massage.