Hvordan man reducerer brænde ar udseende

Brænde ar er resultatet af væv, der er blevet beskadiget og helet over. Forbrændinger forårsager normalt hypertrofiske ar – puffede ar, der skiller sig ud fra huden, fordi de tager lang tid at helbrede, og derfor forårsager mere skade på huden. På grund af deres sværhedsgrad er brænde ar normalt ikke forbedret ved over-the-counter salver og andre midler. Din hudlæge kan hjælpe dig med at identificere forskellige muligheder for at reducere ars udseende med tiden og behandlingen.

Brug kompression. Kompressionsbeklædninger bæres over aret i 18 til 23 ud af 24 timer hver dag for at reducere blodgennemstrømning og proteinoprettelse i nærheden af ​​aren, to af synderne for at brænde ar. Over tid bør du se en reduktion i tykkelsen af ​​arret, hvilket resulterer i en mere moden og bøjelig brænde ar. Din læge kan muligvis anbefale det passende kompressionsbeklædning til dit særlige tilfælde.

Undergår dyb vævscar massage. Lærmassage givet af en rehabiliteringsspecialist kan hjælpe med at opdele nogle af de tykke fibre og proteiner, der skaber et hypertrofisk ar for et glattere udseende og et blødere ar. Lærmassage skal anvendes i forbindelse med anticollagen syntese, hvilket er en procedure, der stimulerer ny kollagenudvikling, da massagen undertiden kan forårsage nedbrydning af kollagen.

Påfør gelplader og E-vitamin til det berørte område. En undersøgelse offentliggjort i et 2009-udgave af “Journal of the International Society for Burn Injuries” viste, at silikone gelplader reducerede størrelsen af ​​hypertorphic burn scars mere end placebo, hvilket viser, at gelplader gør en effektiv måde at reducere brændeårets udseende. Gelark kan købes i disken eller leveres via din læge.