Hvordan man skal håndtere en deprimeret mor

At behandle et deprimeret familiemedlem kommer aldrig let, men når depression påvirker din mor, ruller rollerne, og du er nødt til at blive den ansvarlige. Depression kan forårsage mange problemer for din mor, herunder at føle sig ekstremt trist eller oplever træthed. Dette kan også medføre forhold og arbejdsproblemer. Behandling som medicin og terapi kan reducere disse symptomer, så din mor kan leve et mere normalt liv.

Få kendskab til tegn og symptomer på depression og brug lidt tid på at læse materiale om lidelsen. Ifølge 2002-artiklen “Depression: En familiesag”, er forståelsen af ​​din mors symptomer vigtig for at få hendes hjælp. Når du har forstået problemerne omkring depression, vil du sandsynligvis have mere tålmodighed, vide, hvordan du svarer på din mor og har en bedre forståelse af behandlingsmulighederne.

Bed din mor om at se sin primære læge eller en terapeut for at diskutere symptomerne hun oplever. På grund af depression vil din mor mangle motivation og energi til at lave og deltage i udnævnelsen, så det ville være nyttigt, hvis du lavede ansættelsen til hende og gik med hende første gang. Florida International University-artiklen “Hvordan kan familie og venner hjælpe den deprimerede person?” Anbefaler, at du overvåger din mors behandlingsplan for at sikre, at hun følger med på at tage hende medicin og deltage i hendes behandlingssessioner.

Opmuntre din mor til at fortsætte med at gå til terapi og tage hende medicin, selvom hun begynder at føle sig bedre. Grunden til, at hun føler sig bedre, skyldes behandlingen. Hvis hun insisterer på at stoppe hendes medicin, skal man først tale med sin læge. Han vil måske anbefale, at hun tager en lavere dosis for at give sig af med medicinen og forhindre symptomer på depression fra tilbagevendende.

Check ind med din mor regelmæssigt, især hvis du ikke bor hos hende. Spørg en betroet ven eller nabo også regelmæssigt at stoppe ved huset. Hvis hendes symptomer på depression ser ud til at være forværrede, skal du kontakte sin terapeut. Hvis din mor holder op med at tage sig af hendes personlige hygiejne, holder op med at spise og isolere sig selv, bør du gribe ind.

Lær tegn på selvmordstænkning, såsom at tale om og forherlige døden, sige farvel, give væk værdsatte ejendele, få hendes anliggender i orden og en pludselig ændring fra depression til ro. Hvis din mor viser tegn på selvmordstanker, skal du straks få hjælp til at stabilisere hendes humør. Forlad ikke hende alene. Kontakt hendes terapeut, ring en selvmords hotline, ring 911 eller tag hende til dit lokale psykiatriske nødrum. Tag alle tegn på selvmordsfornemmelse alvorligt for at forhindre en tragedie.