Hvordan man skelner mellem bronchiolitis og lungebetændelse hos børn

Bronchiolitis er hævelse og overskydende slim i bronchioles, som fører ind i din baby lunger. Lungebetændelse er en infektion i lungerne. Den eneste måde at være sikker på på dit barns sygdom er at lave en lægeaftale. Altid rådføre sig med din læge for en ordentlig diagnose og behandling for at reducere dit barns risiko for alvorlige komplikationer.

Overhold dit barns symptomer. Bronchiolitis begynder ligner en forkølelse med næsetilslutning, løbende næse, lav feber og hoste. Lungebetændelse har symptomer, der ligner influenza, såsom feber over 102 grader, ledsaget af hoste, kulderystelser, muskelsmerter, træthed og hovedpine. Både bronchiolitis og lungebetændelse forårsager hurtig vejrtrækning, hvæsen og mulig blålig hud på grund af mangel på ilt.

Gennemgå dit barns vaccinationsoptegnelser. Hvis han har haft en vaccine til bakterie pneumokokker, er det sandsynligvis ikke lungebetændelse, men et besøg hos hans læge er nødvendigt. Den mest almindelige årsag til bronchiolitis for små børn er respiratorisk syncytialvirus eller RSV, for hvilken der for øjeblikket ikke er nogen vaccine.

Overvåg dit barns ubehag i brystet mellem hostestaver. Hvis hendes vejrtrækning er behagelig, når den ikke hoster, har hun sandsynligvis ikke lungebetændelse.

Afslut alle antibiotika, hvis det er ordineret af dit barns læge. Hvis dit barn ikke reagerer på antibiotika, kan han få brug for et nyt antibiotikum til at ødelægge de bakterier, der forårsager lungebetændelse. Dette kan også indikere, at en virus forårsager infektionen, hvilket gør bronchiolitis til en mulig årsag.