Hvordan man vender om aterosklerose med kost

Overskydende kolesterol, fedt og calcium kan samle langs vægge i dine arterier, der danner plaque og begrænser blodgennemstrømningen. Kaldet aterosklerose, denne indsnævring og hærdning af dine arterier kan føre til hjerte-kar-sygdomme. Når blodkar bliver indsnævret eller tilstoppet, får organer, væv og nerver ikke de ilt og næringsstoffer, de har brug for. Hvis arterierne i dit hjerte påvirkes, kan du have angina eller et hjerteanfald. Hvis blodgennemstrømningen til din hjerne er kompromitteret, kan det føre til et slagtilfælde. Heldigvis kan du vende om aterosklerose gennem livsstilsændringer.

Sænk dit kost kolesterolindtag. “Dårlig” lavdensitets lipoproteinkolesterol i blodet er den primære årsag til, at plaque former. Du kan sænke dine LDL-kolesterolniveauer ved at spise mad højt i opløselig fiber, såsom havregryn, og tilsæt plante steroler til din kost. Fødevarer som appelsinjuice og yoghurt er nu befæstet med plantesteroler, som blokerer absorptionen af ​​LDL-kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, 2 g plante steroler, mængden fundet i to 8-oz. Glas med beriget appelsinjuice, kan reducere LDL-kolesterol med 10 procent.

Spis mad højt i omega-3 fedtsyrer. Omega-3 er en type flerumættet fedt, der kan reducere blodtrykket, lavere triglycerider – en anden type kolesterol, der kan forårsage aterosklerose – og øge “gode” HDL-kolesteroltal. Selv om der er nogle vegetariske kilder til omega-3’er, såsom valnødder, hørfrø og purslan, de højeste koncentrationer af DHA og EPA, er to typer omega-3’er, der anses for at være mest gavnlige, fundet i makrel, sardiner, laks og sild. American Heart Association anbefaler to 7-oz. Portioner af fisk ugentligt.

Følg en fedtfattig kost. Den første diæt, der viste sig at reversere aterosklerose og forebygge hjertesygdom, blev udviklet af Dr. Dean Ornish. Det er en lavfedt ovo-lacto vegetarisk kost, der begrænser simple kulhydrater og eliminerer mættede fedtstoffer. Ornish-programmet anbefaler, at 70 procent af dine kalorier kommer fra fuldkorn, kulhydrater med højt fiberindhold, 20 procent af dine kalorier kommer fra protein, og kun 10 procent af dine kalorier kommer fra fedt. Til sammenligning er en typisk amerikansk diæt op til 50 procent fedt, ifølge AltMD. American Heart Association anbefaler, at ikke mere end 30 procent af din kost stammer fra fedt. Selv om kosten er bevist at reversere aterosklerose, finder mange det svært at forblive på denne diæt på lang sigt, det er meget restriktivt og tillader ikke Ethvert kød, fisk, nødder, frø eller olier. Det kræver omega-3 fiskeolie kosttilskud, men at spise fisken er ikke tilladt på grund af det høje fedtindhold.